ŠTUDENTSKA ŽIRIJA: MARIBOR

 
 

Nadja Andželović (1998) je trenutno na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani absolventka kiparstva. V prvem letniku študija ji je akademija podelila priznanje za izjemne študijske dosežke pri predmetu Kiparstvo v študijskem letu 2017/2018. Leta 2019 je sodelovala na študentski razstavi v sklopu 17. festivala Art Stays na Ptuju ter na študentski skupinski razstavi v Arboretumu Volčji Potok. V svojem umetniškem ustvarjanju se največkrat navezuje na ekologijo, (ne)človeško telo in problematiko izkoriščanja živali. 

Amadeja Kirbiš (1998) je končala Srednjo oblikovno šolo v Mariboru, smer grafično oblikovanje, trenutno pa zaključuje absolventsko leto na Akademiji umetnosti v Novi Gorici, smer animacija. Je avtorica animiranega filma Dismorfija, ki je leta 2019 prejel nagrado DSAF za najboljši študentski animirani projekt v razvoju, letos pa je bil uvrščen v tekmovalni program 24. Festivala slovenskega filma. Leta 2019 je bila članica študentske žirije na Animateki v Ljubljani. 

 
 

Veronika Francesca Štefančič (1999) je odraščala na Vrhniki, obiskovala pa Gimnazijo Poljane – klasična smer. Leta 2018 je začela študirati kamero na Akademiji za gledališče, radio in televizijo, trenutno pa končuje tretji letnik. Sodelovala je pri številnih projektih znotraj in zunaj študijskega procesa. Med drugim zaključuje svoj diplomski film in dela tudi kot ostrilka.

 
Kaja Fiedler